Kulttuuripalkinnon voittajat 2022

artikkelikuva vapaa-aika

LAPPAJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIPALKINTO 2022 

Jaakko Pessinen   

Kiitoksia Lappajärven kulttuuritoiminnan elävöittämisestä ja voimaannuttamisesta. Olet tehnyt merkittävää kulttuurityötä tuomalla tunnettavuutta Lappajärvelle omalla ainutlaatuisella elämäntyölläsi. Jaakko Pessisen elämäntyöstä valmistui kirja vuonna 2019: ”Kuningasmetsuri Jaakko Pessisen elämä”. Lisäksi Jaakko Pessinen on esiintynyt miesten voimamieskisoissa sekä tehnyt autonkaadon maailmanennätyksen, joka on huomioitu myös Guinnessin Ennätysten kirjassa.  

”Suomalaiset metsurit ovat uurastaneet uskomattoman raskaassa työssä ja vaikeissa oloissa koko Suomen hyväksi. Heitä ei näy Linnan juhlissa, ja heidän arvostuksensa on ollut vähäistä. Mutta kun katsoo vaikkapa Jaakon uraa, huomaa, millainen ihmemies tämäkin maan hiljainen on”, sanoo Kuningasmetsurin kirjoittaja Risto Jussila, joka on tuntenut Pessisen vuosien ajan ja tehnyt hänestä Aarteeseen lukuisia lehtijuttuja. 

Haluamme kiittää sinua Jaakko Pessinen arvokkaasta elämäntyöstä. Lappajärven kunnan Hyvinvointilautakunta on kokouksessaan 16.11.2022 valinnut sinut toiseksi kulttuuripalkinnon saajaksi vuonna 2022. Kulttuuri palkinnon arvo on 500 € arvoinen stipendi. Summa maksetaan tilillenne stipendimuotoisena palkintona. 

 

Karvalan Nuorisoseura ry 

Kiitoksia Lappajärven kulttuuritoiminnan elävöittämisestä ja voimaannuttamisesta. Yhdistyksenne Karvalan Nuorisoseura ry on tehnyt merkittävää kulttuuri työtä kulttuuritoiminnan hyväksi paikkakunnallamme toteuttamalla erilaisia vapaa-ajan kulttuuritapahtumia Lappajärven kuntalaisille sekä laajemminkin alueellamme asuville vauvoista ikäihmisiin. Yksi merkittävin kulttuuri tapahtuma Lappajärvellä vuonna 2022 oli järjestämänne Karvala 400-vuotta juhla. 

Karvalan Nuorisoseura ry on mukana tapahtuman tuottajana Lappajärven kunnan järjestämällä Lasten ja nuorten toimintaviikoilla vuosittain. Lisäksi joulun alla järjestätte Kauneimmat joululaulut tapahtuman. Nämä ovat vain pieni esimerkki niistä lukuisista vuoden aikana järjestämistänne tapahtumista. Lisäksi teette aktiivista kehittämistyötä Leader Aisaparin hankerahan kautta ja tällä tavoin luotte olosuhteita, aidon sekä yhteisöllisen nuorisoseuratyön ja kyläkulttuurin edistämiseksi elävöittäen maaseutuasumista ja edistäen ihmisten hyvinvointia. 

Haluamme kiittää teitä Karvalan Nuorisoseura ry arvokkaasta työstä kulttuurin edistämiseksi. Lappajärven kunnan Hyvinvointilautakunta on kokouksessaan 16.11.2022 valinnut yhdistyksenne Karvalan Nuorisoseura ry:n toiseksi kulttuuripalkinnon saajaksi vuonna 2022. Kulttuuri palkinnon arvo on 500 € arvoinen stipendi. Summa maksetaan yhdistyksenne tilillenne stipendimuotoisena palkintona. 

Scroll to Top