Elintapaohjaus

elintapaohjaus lappajärvi

Mitä elintapaohjaus on?

Tarvitsetko tukea arjen hyvinvointiin; liikkumiseen, syömiseen tai jaksamiseen? Elintapaohjauksen tavoitteena on tukea terveyttä ja hyvinvointia sekä vahvistaa asiakkaan toimintakykyä ja jaksamista omassa arjessa. Elintapaohjauksessa käydään yksilöllisen tarpeen mukaan läpi liikkumista, ravitsemustottumuksia sekä unta ja jaksamista. Ohjauksen aikana määritellään pieniä ja realistisia, omaan arkeen istuvia tavoitteita ja muutoskohtia.

Kenelle elintapaohjaus on tarkoitettu?

Elintapaohjaus on tarkoitettu Lappajärveläisille, jolla on haasteita oman terveyden kanssa tai on huolissaan omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Elintapaohjauksen asiakkaalla voi olla esimerkiksi:

  • Korkea verenpaine tai kolesteroli
  • Riski sairastua elintapasairauteen tai jo todettu sellainen (esim. tyypin II diabetes)
  • Painoindeksi yli 30kg/m²
  • Vähäistä tai ei lainkaan liikuntaa
  • Useita sairauspoissaoloja
  • Halu muuttaa liikunta-, ruokailu- tai unitottumuksia, mutta tarvitsee tukea muutokseen

miten pääset mukaan?

Ohjaukseen osallistuminen on maksutonta!

Lappajärvellä elintapaohjausta järjestetään lappajärven kuntalaisille kunnan vapaa-aikapalveluiden toimesta, yhteistyössä Hotelli Kivitipun elintapaohjaajan sekä kunnallisen terveydenhuollon (Järvi-Pohjanmaan Perusturvan) kanssa. Asiakasohjausta toteuttavat seuraavat tahot: lääkärin ja hoitajan vastaanotto, työttömien terveystarkastukset, diabeteshoitaja, suun terveydenhuolto, opiskeluterveydenhuolto. Lisäksi asiakasohjausta toteutetaan myös Lappajärven kunnan etsivän nuorisotyön sekä työllistämishankkeiden toimesta. Elintapaohjaus toteutetaan Hotelli Kivitipun hyvinvointiohjaajan toimesta kolmen henkilökohtaisen tapaamisen yhteydessä.

Yksilöllinen elintapaohjaus:

Uni, palautuminen ja ruoka- ja liikuntatottumukset ovat keskeisiä hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavia elintapatekijöitä. Dieetit ja kuntokuurit toimivat hetken aikaa, mutta omien tottumusten muuttaminen pysyvästi paremmin hyvinvointia tukevaksi tuntuu monesti kaatuvan erilaisiin esteisiin. Yksilöllinen elintapaohjaus tähtää pysyvään muutokseen ja se pohjautuu arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan. Arvo- ja hyväksyntäpohjainen elintapaohjaus on aktiivista ja tavoitteellista työskentelyä, jossa tapaamisiin sisältyy tiedon jakamisen, keskustelun ja pohdintojen ohella myös erilaisia harjoituksia. Asiakkaan omat arvot ohjaavat motivaatiota muutokseen, ja työskentelyn aikana opitaan uusia taitoja, jotka auttavat eteenpäin kohti pysyvää käyttäytymisen muutosta.

  • Yksilöohjauksessa voit tavata hyvinvointiohjaajaa 3-6 kk ajan oman 3 henkilökohtaisen tapaamisen yhteydessä.
  • Tapaamisia sovitaan joko keskustelun tai liikkumisen merkeissä oman yksilöllisen elintapaohjausjakson aikana.
  • Huom! hyvinvointiohjaajan vastaanotot arkisin ensisijaisesti kello 8-16.
  • Lappajärvellä elintapaohjaukseen pääsee mukaan 40 asiakasta / vuosi.

Ilmouttaudu mukaan:

Täytä kaavake ja ilmoittaudu mukaan! Elintapaohjaaja on yhteydessä sinuun ja sopii ensimmäisen tapaamisen.


elintapaohjauksen avulla kohti pysyvää muutosta?

Scroll to Top