Kulttuuri

Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut: Vapaa-ajan palveluiden ja kulttuuripalveluiden tarkoitus on edistää kuntalaisten henkistä hyvinvointia sekä kannustaa kaikenikäisiä kuntalaisia kokemaan ja osallistumaan. Edistämme hyvinvointia ja aktiivisuutta mahdollistamalla kulttuurillista toimintaa ja vaikutusmahdollisuuksia, tarjoamalla osallistavia tapahtumia sekä tukemalla ja aktivoimalla kunnassa toimivia kulttuurijärjestöjä ja -palveluntuottajia kehittämään ja järjestämään monipuolista kulttuuritoimintaa, toteutamalla moni ammatillista yhteistoimintaa palveluiden lisäämiseksi eri hallintotahojen sekä eri sektoreiden välillä.

Kulttuuriavustukset: Määräraha kulttuuripalveluita järjestäville yhdistyksille, järjestöille tai yksityisille tuottajille – Avustustoiminnan tarkoituksena on kannustaa yhdistyksiä, järjestöjä tai yksityisiä tuottajia kuntalaisten hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään toimintaan. Avustuksiin kohdennettu määräraha sisältää myös elinvoimalautakunnan vuosittain myöntämät kulttuuri-stipendit.

Musiikki

HÄRMÄNMAAN MUSIIKKIOPISTO

Lappajärven toimipisteessä (yhteiskoulu, Hyytisentie 5) opetusta mm. pianossa, sellossa, vaskisoittimissa, kitarassa, viulussa, huilussa sekä yksinlaulussa. Ryhmäopetuksena bändit, kansanmusiikki, kuorolaulu sekä teoriaopetus. Lapsille muskariryhmät.

Tutustu lisää Härmänmaan musiikkiopiston toimintaan:

Musiikkiopiston kotisivut

JÄRVILAKEUDEN KANSALAISOPISTO

Kansalaisopisto järjestää korkealaatuista ja monipuolista opetusta niin vasta-alkajille kuin pidempään harrastaneillekin. Opiskelun tavoitteena voi olla perustaitojen oppiminen, aiemmin opitun taidon kehittäminen, oman ilmaisun vahvistaminen tai vaikkapa yhteisöllisyyden ja osallisuuden kartuttaminen ryhmässä. Opistojen kurssitarjottimesta löytyy musiikkikurssien lisäksi mm. teatteritaiteenperusopetusta, kuvataidetta sekä paljon muuta kulttuuripainotteisia kursseja.

Tutustu tarjolla oleviin kursseihin:

Järvilakeuden kansalaisopiston kotisivut

LAPPAJÄRVEN BÄNDITILA

Bänditilat sijaitsevat lappajärven nuorisotilojen yhteydessä osoitteessa Maneesintie 1 A4. Voit hakea itsellesi vakioharjoitusajan lukuvuodeksi kerrallaan. Tila on maksuton. Avaimen sekä käyttösäännöt saat kunnasta.

Bänditilojen varauskalenterin näet Timle -palvelussa: https://lappajarvi.timle.fi/

Taide

ATELJEE AUTIO

Tapolanvuorentie 50, Savonkylä. Linna Vuorenpeikko, kivimaalauskirkko, kalevalaisluola, näkötorni. Avoinna juhannuksesta heinäkuun loppuun tai sopimuksen mukaan.

Ateljee Aution kotisivut

 

NAVETTA-GALLERIA

Käynti Ranta-ahontieltä. Esillä Pentti Ala-Kojolan ainutllatuista taidetta. Tiedustelut: puh. 050 3809 543

LAPPAJÄRVEN KUNNANKIRJASTO

Hyytisentie 5. Kirjastossa esillä taide- tai käsityönäyttelytä.

Lappajärven kunnankirjaston kotisivut

ATELIEERI LEHTINIEMI

Ylirannantie 569, Karvala. Käsityö- ja taideateljee. Avoinna sopimuksen mukaan. Tiedustelut: puh. 040 5704 091

Teatteri

LAPPAJÄRVEN KESÄTEATTERI – TEATTERIA, KONSERTTEJA JA PALJON MUUTA

Upeissa Lappajärven järvimaisemissa Halkosaaressa sijaitseva katettu kesäteatteri, maisemaravintolan ravintolapalvelut. Itäkyläntie 97 62600 LAPPAJÄRVI.

www.lappajarvenkesateatteri.fi

Kesätetteri ilmasta

Museot

LAPPAJÄRVEN MUSEO KOTIAHONKUJA 9

Lappajärven museo sijaitsee Lappajärven entisessä käräjätalossa, joka on rakennettu maalaistalon päärakennukseksi Soiniin 1790 – 1800. Rakennus on siirretty nykyiselle paikalleen 1840-luvulla Evijärven, Kortesjärven, Lappajärven ja Vimpelin yhteiseksi manttaalikuntien taloksi. Rakennus toimi käräjätalona 1840-luvulta 1970-luvulle saakka.

Kesäkauden 2022 aukioloajat:

  • ti – pe klo 12.00 – 17.00
  • la – su klo 12.00 – 16.00
  • Myös sopimuksen mukaan tilauksesta yhteyshenkilöiltä
  • Museoon pääsymaksu 4€ / hlö

Näyttelyt: Lappajärven museon kesän näyttely: Pitti – Poika (kansantaitelija Erkki Lahti)                                                                                          Näyttelykokonaisuus: Lappajärven Karvalan kylä ,Albiinus Kujalan ja Ville Syrjälän valokuvia

Näyttelyt avoinna 4.7.-31.7.

Yhteystiedot:
Lappajärven museota hallinnoi Lappajärvi-seura. Yhteystiedot: Seuran PJ Kalevi Pölönen, kalevi.polonen@japo.fi, puh 050 592 76 75 Urpo Purola, urpurol@japo.fi, puh. 044 291 71 14.

Kotiseututalo Taavintupa

TAAVINTUVAN VUOKRAAMINEN

Taavintuvan päärakennusta vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Vuokraajan käytössä ovat Taavintuvan alakerran tilat: avokuisti, eteinen, wc, keittiö, pieni tupa ja iso tupa takkoineen, sekä viereisen aitan ulkoterassi. Taavintuvalle mahtuu maksimissaan n. 80 henkilöä. Taavintuvalla on ilmanlämpöpumpuilla toimiva lämmitys. Kahvi- ja ruokailuastiasto on n. 60 hengelle. Vuokraaja vastaa siivouksesta, siivoamatta jättämisestä Lappajärven kunta laskuttaa käyttäjää 150 € arvoisella siivouspalvelumaksulla.

Hinnat:

  • Lyhytkestoinen käyttö (alle 3 h), paikalliset 50e + alv, ulkopaikkakuntalaiset 80e + alv.
  • Koko päivä (3 h tai yli), paikalliset 100e + alv, ulkopaikkakuntalaiset 150e + alv.

Varaustiedustelut:

  • Lappajärven vapaa-aikapalvelut puh. 044 3699 440 tai kunta@lappajarvi.fi
  • Avaimet voi noutaa virka-aikana Lappajärven kunnanviraston alakerrassa sijaitsevasta teknisestä toimistosta
Kuvassa taavintuvan pihapiiri
kuva taavintuvasta

 

TIETOA TAAVINTUVASTA

Kotiseututalo Taavintupa on Lappajärven Nykälänniemellä sijaitseva perinteinen järviseutulainen talonpoikaisrakennus 1700-luvun loppupuolelta. Se on siirretty Lappajärven kirkonkylän Timon alueelta Nykälänniemeen ja kunnostettu kotiseututaloksi vuosien 1979 ja 1980 aikana. Talo on ollut Timon suvun omistuksessa. Talon viimeiset omistajat olivat Taavi Timo (8.4.1900 – 29.1.1955) ja hänen vaimonsa Sanna Maria Timo (11.6.1900 – 28.2.1980).

Tarvolan Valeenista vuonna 1991 siirretty 1800-luvun alkupuolen luhtiaitta ja vuodelta 1834 peräisin oleva kruununviljamakasiini sijaitsevat myös Taavintuvan pihapiirissä. Vuonna 2002 pihapiiriin siirrettiin lisäksi korkea, 1800-luvulla rakennettu, Aholasta peräisin oleva kruununviljamakasiini, jossa toimii nykyisin Lappajärven kalastusaittamuseo. Taavintuvan pihapiirin uusvanha lato on vuodelta 2004. Itäkylästä lähtöisin oleva tuulimylly siirrettiin osaksi Taavintuvan pihapiiriä vuonna 2009. Taavintuvan kauniit, perinteiset verhot ja matot on teetetty lappajärveläisellä Verho- ja mattotalolla.

Kulttuurijärjestöt

Aisaparin intolinkki

NÄHTÄVYYKSIÄ JA PALVELUJA
Intolinkki on Aisapari ry:n ylläpitämä linkkisivusto, johon kootaan Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin tapahtumia, nähtävyyksiä ja palveluja. Tutustu palveluun allaolevasta Intolikki -palvelusta Intolinkki

Vieritä ylös