Työ ja yrittäminen

yritystoiminta

Lappajärvi sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja on osa Järviseudun seutukuntaa.
Etelä-Pohjanmaa on yritteliästä seutua, siinä Lappajärvikään ei tee poikkeusta.

Lappajärvi tunnetaan perinteisesti matoista, metallista ja matkailusta. Kunnassa toimii reilu 200 yritystä teollisen tuotannon, kaupan ja palvelun, maatalouden sekä matkailun saralla. Alueelle tyypillisesti monet toimivat monialayrittäjinä. Maatiloilla perusmaatalous, perunanviljely, metsä- ja turkistalous edustavat päätuotantosuuntia. Lappajärven erityispiirteenä on, että noin puolet yrityksistä on sijoittunut kyliin.

Tulevaisuudessa Lappajärvellä panostetaan vahvojen toimialojen kehittämiseen, yritysten toimintaympäristön jatkuvaan kehittämiseen sekä vahvistetaan verkostoissa toimimista. Erityisenä kehityskohteena on Kraatterijärven Geopark –kokonaisuus sekä siihen liittyvät matkailu- ja oheispalvelut.

Lappajärven kunta edistää elinkeinotoimintojen kehittämistä ja menestymistä. Elinkeinoasioita johtaa kunnanjohtaja Sami Alasara ja elinkeinopalveluiden tuottajana toimii Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy.

Yritysneuvonta ja palvelut

Lappajärven kunta liittyi vuonna 2020 alueellisen elinkeinoyhtiön Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osakkaaksi. Elinkeinoyhtiö palvelee alueen yrityksiä koko elinkaaren aikana aina yrityksen perustamisesta, liiketoiminnan kasvuun tukemiseen ja omistajanvaihdokseen saakka. Lappajärven kunta tekee yhdessä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n kanssa tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa elinvoimaisuuden kehittämiseksi.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy tarjoaa elinkeinotoimen yrityspalveluita Lappajärven, Alajärven, Vimpelin ja Soinin kuntien alueella. Elinkeinoyhtiö toimii kontaktipintana kansallisiin ja alueellisiin kehittäjäorganisaatioihin.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:

  • Elinkeinotoimen palvelut ja yritystoiminnan neuvonta yhteistyössä eri toimijoiden kanssa
  • Yritysten sijoittumismahdollisuuksien edistäminen (toimitilat, tontit)
  • Yritysten koulutus- ja kehittämishankkeiden sekä työvoiman saatavuuden edistäminen
  • Kaupungin ja yritysten välisen yhteistoiminnan kehittäminen
  • Yritysten avustaminen yritystoiminnan aloittamisessa, kehityshankkeiden suunnittelussa, rahoitusmahdollisuuksien kartoituksessa sekä asiantuntijapalveluiden ja julkisen rahoituksen hankinnassa

Yritysrekisteri
Lappajärven yritykset ja palvelut löytyvät kootusti Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n ylläpitämästä yritys- ja palveluhakemistosta.
Yritysrekisteriin tiedot tulevat patentti- ja rekisterihallitukselta.

Jos olet kiinnostunut yrityksen perustamisesta tai yritystoimintasi kehittämisestä, ota yhteyttä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalveluun.

Huom!
Teollisuus- ja liiketontit sekä vapaana olevat yritystilat on koottu Järvi-Pohjanmaan toimitilapalveluun.

Tontit ja toimitilat

Lappajärven kunnan keskustan läheisyydessä on myytävänä ja vuokrattavana hyviä teollisuus- ja liiketontteja sekä toimitiloja.
Teollisuus- ja liiketontit ovat koottu Järvi-Pohjanmaan toimitilapalveluun, johon pääset suoraan klikkaamalla tästä tai Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n sivujen kautta www.jpyp.fi

 

Tonttiasioissa palvelee:
Tekninen johtaja Juha-Matti Näykki
06  2412 5505, 044 369 9505,
email: etunimi.sukunimi@lappajarvi.fi

Tietoja liike- ja teollisuustiloista:
kunnanjohtaja  Sami Alasara
06  2412 5611, 044 369 9611,
email: etunimi.sukunimi@lappajarvi.fi

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy
yrityspalvelupäällikkö Maria Ahvenniemi
040 569 1693
maria.ahvenniemi(at)jpyp.fi

MAASEUTUPALVELUT

Maaseututoimisto sijaitsee Lappajärven kunnanvirastossa matalassa osassa viraston takana.

Maaseututoimisto palvelee Lappajärvellä sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot

Minna Rauhala, maaseutuasiamies
puh. 044 3699 626
minna.rauhala(at)kauhava.fi

Lappajärven etätyöpiste

WhatsApp Image 2022-07-01 at 10.36.56 (1)

Lappajärven etätyöpiste sijaitsee osoitteessa Kärnäntie 11. Etätyöpisteen avain on saatavilla kunnantalon tekniseltä sihteeriltä Marita Lantelalta ja heinäkuun ajan Lappajärven kunnan kirjastolta.

Hankkeet

Lappajärven kunnalla on meneillään monta erilaista kehittämishanketta. Hankkeista voitte tiedustella lisää Lappajärven kunnan viestintä- ja hankekoordinaattorilta Annie Yli-Leppälältä.

Vieritä ylös