Laki, oikeus ja turvallisuus

Edunvalvonta

 

Edunvalvonta
Puh. 06-2412 5661, puhelinaika klo 9-11, edunvalvonta@lappajarvi.fi

Osoite: Lappajärven kunta, yleinen edunvalvonta, Maneesintie 5, 62600 Lappajärvi.

Yhteystiedot

Edunvalvoja:
Piia Mäkitarkka, puh. (06) 2412 5660.  Sähköposti: piia.makitarkka (at) lappajarvi.fi.

Edunvalvontasihteeri:
Sarita Ahvenniemi, puh. (06) 2412 5661. Sähköposti: sarita.ahvenniemi (at) lappajarvi.fi.

Maahanmuutto

Diana Makasyuk
Maahanmuuttokoordinaattori
Welcome2EP
050 412 8851
https://www.welcome2ep.fi/

Pelastustoimi

Pelastuslaitoksen tiedote karttakoordinaattipalvelusta, joka auttaa mökkiläisiä, veneilijöitä ja muita luonnossa liikkujia määrittämään tarkan sijaintinsa.
Palomiehet

Talous ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta on tarkoitettu maksukyvyttömän yksityishenkilön taloudellisen tilanteen korjaamiseen. Tuomioistuin voi velallisen hakemuksesta päättää velkajärjestelystä, jos velallinen ei ole päässyt sovintoon velkojiensa kanssa. Talous- ja velkaneuvoja avustaa asiakasta kaikissa talous- ja velkaongelmiin liittyvissä asioissa. Palvelu on maksutonta.

Yksityisillä ammatin- ja elinkeinoharjoittajilla on mahdollisuus päästä velkajärjestelyyn ja järjestellä harjoitettavan elinkeinotoiminnan velkoja. Velkajärjestelyyn pääsyn edellytyksenä on mm. kannattava yritystoiminta. Ensisijaisesti maksuvaikeuksissa olevan yrittäjän tulisi ottaa ensin yhteyttä Talousapu-neuvontapalveluun puh. 02950 24880, ma – pe klo 9- 16. Talousapu-palvelussa arvioidaan elinkeinotoimintaa ja sen kannattavuutta. Jos velkajärjestely näyttää mahdolliselta, palvelusta ohjataan velkajärjestelyyn liittyviin jatkotoimiin.

Talous- ja velkaneuvontapalvelut

Etelä-Pohjanmaan oikeusaputoimisto, etela-pohjanmaa.velkaneuvonta@oikeus.fi, puh. 029 5661105 , osoite: Valtion virastotalo Fallesmanni, Juhonkatu 4, 3 krs, 60320 Seinäjoki

 

 

 

Yleinen oikeusapu

Oikeusapuasioissa lappajärveläisiä palvelee E-P:n oikeusaputoimisto, jolla on sivutoimipiste Alajärvellä tarvittaessa sivuvastaanotto Lappajärvellä ns. valtionviraston tiloissa. Ajanvaraukset ja tapaamisten sopimiset numerosta 010 366 1200.

Hyödyllisiä linkkejä

Oikeuslaitoksen kotisivuilla kerrotaan tarkemmin mm. oikeusavun sisällöstä ja siitä, millaisilla tuloilla oikeusapua on mahdollista saada
Oikeudellinen puhelinpalvelu on aloitettu kokeiluna.

Ulosottoasioista yleistietoa. Lappajärveläisiä palvelee Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Seinäjoella.

Minilex.fi – Suomen laki suomeksi, lakiongelmiin apua maksutta www.minilex.fi Lakialan yleissivusto Minilex tarjoaa ratkaisuja lakiongelmiin. Palvelussa on laaja tietokanta lakiartikkeleita, vastauksia lakikysymyksiin ja lakipuhelinpalvelu.

Kuluttajansuoja

Valtakunnallisen kuluttajaneuvonnan neuvontanumero: 071 873 1901 klo 9 – 15.

Vieritä ylös