Kesäinen tervehdys Lappajärveltä

Lappajärven kunnanjohtajan artikkelikuva

Kesä on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin, niin meillä Lappajärvellä kuin koko seutukunnassa. Luonto ja ihmiset ovat kuin uudelleen syntyneet raskaan talven ja koronan kurittaman ajanjakson jälkeen. Aurinko porottaa helteisesti tätä kirjoittaessa, mutta täällä vauhti sen kun vain kiihtyy. Voin ilokseni todeta, että Lappajärven kesä on pitkän tauon jälkeen täynnä elämää ja tapahtumia. Koronaa emme ole vielä täysin selättäneet, mutta vallitseva tilanne ja massiivinen rokotusoperaatio ovat mahdollistaneet meille uutta toivon ja tekemisen aikakautta.

Tämä toivon ja tekemisen aikakausi määrittää, miten ja minkälaiseksi me Lappajärven ja koko seutukuntamme tulevaisuuden luomme. Meillä on täysi mahdollisuus hyödyntää valtava potentiaalimme tai jumittua menneisiin.

Olemme juuri saaneet kevään 2021 kunnallisvaalit päätökseen ja uudet valtuutetut alkavat viemään Lappajärveä ja koko seutukuntaa eteenpäin. Toivonkin, että yhteistyö valtuutettujen kanssa yli kuntarajojen toimii hedelmällisesti ja rakentavasti, sekä aina eteenpäin katsoen. Isot onnittelut kaikille valituille toivottavasti viimeistään kesän jälkeen päästään yhdessä kehittämään.

Lappajärvi herää muutenkin kesään. Lukemattomat tapahtumat, kesäkuntalaiset, lomailijat ja läpikulkijat vilkastuttavat kuntamme moninkertaiseksi. Sitä on aina ilo katsella.

Perinteiset Lappajärven markkinat saadaan näillä näkymin järjestettyä tänä kesänä. Tämä kesän kohokohta kokoaa Lappajärveläiset ja kesäasukkaat sekä ison joukon seutukuntalaisia yhteen, tapaamaan ja kokemaan pitkästä aikaa. Samana päivänä julkaisemme Lappajärven kirkossa pienen palan todellista historiaa, joka kannattaa tulla näkemään ja kokemaan. Toivottavasti kuitenkin muistamme huolehtia riittävistä turvaväleistä ja ohjeistuksista, jotta myös markkinoiden jälkeen voimme hyvillä mielin jatkaa kokoontumisia.

Täällä Euroopan suurimmalla kraatterijärvellä tapahtuu myös paljon muuta. Heinäkuun lopussa Lappajärvellä kilpaillaan vetouistelun SM-kilpailuissa, johon Lappajärvi tarjoaa aivan erinomaiset puitteet.

Kesäteatterit potkaistaan myös käyntiin ja mielikseni olen kuullut, että näytöksiä on myyty jo todella hyvin ennakkoon. Legendaariset Halkosaaren tanssit pääsenevät myös kesän mittaan käyntiin ja lavat täyttyvät sadoista tanssioista. Vihreä kultamme, golf, tarjoaa myös henkeäsalpaavat puitteet lajin harrastelijalle ja kokeilijalle. Koko alueemme pursuaa harrastusmahdollisuuksia, aina uinnista tennikseen ja ulkosaleista auringonottoon tai veneristeilyihin ja saunalauttoihin. Reittiverkostomme tarjoaa upeat puitteet niin kävelyyn, samoiluun, pyöräilyyn, veneilyyn, kalastukseen, pesäpalloiluun, geologiseen perimään tai vaikka ihan vaan oleiluun meidän upeissa majoitusvaihtoehdoissa: mökeissä ja hotellimajoituksessa. Eli mitä täältä ei löydy, sitä tuskin on edes olemassa, joten viihdy ja koe Lappajärven kesä, koska samanlaista et voi kokea missään muualla.

Kesän jälkeen on myös elämää, johon Lappajärvi tarjoaa hyvän elämän ja elämysten mahdollisuudet. Täällä kunnassa valmistaudumme jo kuumeisesti kesän jälkeiseen kiireelliseen syksyyn, joka tarjoaakin mikstuuran vailla vertaa. Investointihankkeemme, miljoonien liikuntahalli viimeisimpänä, kertoo halustamme elinvoimaistumiseen; pitovoimaan ja vetovoimaan. Nykälänniemen kunnianhimoiset suunnitelmat saunamaailmoineen, siltoineen, luontokäytävineen jne. pohjustavat haluamme tulevaisuuden loma-asuntomessuihin ja varteenotettavaksi turismin sekä lomailun ympärivuotiseksi keskukseksi. Tästä kaikesta kertoo myös seutukuntiemme erittäin lämpimät välit ja yhteiset kunnianhimoiset Geopark suunnitelmat, jotka konkretisoituvat lähitulevaisuudessa. Jatkoa tulee myös saamaan erittäin positiivista julkisuutta

saaneet tempauksemme ja yhteiset isot suunnitelmat koko alueen saattamiseksi Suomen ja maailman tietoisuuteen.

Haluan näiden sanojen siivittämänä toivottaa teille kaikille oikein upeaa ja kaunista kesää!

 

Kunnanjohtaja

Lappajärvi

Sami Alasara

Vieritä ylös