Rokotusten eteneminen Järvi-Pohjanmaan alueella

Noudatamme Suomen koronarokotestrategiaa ja maakunnallisia ohjeita. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton. Kaikki Suomessa nyt käytössä olevat valmisteet vaativat kaksi rokotuskertaa. Annosväli on 12 viikkoa. Koronarokotusten laajentamista rajoittaa tällä hetkellä rokotteiden saatavuus. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen kutsutaan tehosterokotukseen. Alueella ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut n. 8500 ja toisen annoksen n. 2400 yli 16-vuotiasta henkilöä.

Rokotusten ajanvaraus:
Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan alueella rokotetaan kaikkia 16 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia henkilöitä. Myös 12-15 vuotiaat (v. 2006-2009 syntyneet) riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat voivat varata ajan rokotusta varten. Varaa aikasi sähköisesti www.hyvis.fi tai soittamalla koronarokotuksien ajanvarausnumeroon 06-2412 7800. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12-15 vuotiaat voivat varata ajan soittamalla yleiseen palvelunumeroon 06-2412 7700. Ohje rokotusajan varaamisesta Hyvis.fi -palvelun avulla.

Riskiryhmään kuuluvien 12-15-vuotiaiden rokotukset

Infoa riskiryhmään kuuluvien 12-15-vuotiaiden rokotuksista
Suostumuslomake

Rokotuksen saaneiden tulee edelleen huolehtia koronasuojauksesta

On tärkeää pitää mielessä, että vaikka rokote antaa hyvän suojan vakavaa tautimuotoa vastaan, se ei välttämättä estä kokonaan saamasta tartuntaa. Lisäksi rokotettu voi mahdollisesti levittää tartuntaa oireettomana eteenpäin. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että annettuja koronaohjeistuksia noudatetaan myös rokotuksen jälkeen.

Voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset

Koronaepidemian hillitsemiseksi voimassa on sekä koko Suomea koskevia että alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Alueelliset rajoitukset ja suositukset riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian perustasolla 23.3.2021 lähtien.

Voimassa olevat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset voit tarkistaa täältä.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän suositukset alueen asukkaille ovat luettavissa Ajankohtaista-osiosta.

Lisätietoa antavat:

Sosiaali- ja terveyspalvelut:
Vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila, p. 040 670 1501
jaakko.anttila@jarvi-pohjanmaa.fi

Vieritä ylös