Keväinen tervehdys Lappajärveltä

Lappajärven kunnanjohtajan artikkelikuva

Olemme vihdoin saapuneet kevääseen. Pitkä ja kivuliaskin Korona-talvi alkaa olla takana päin ja aurinko hellii meitä jo pienellä lämmöllään. Pandemiaa emme ole vielä täysin selättäneet, mutta rokotukset ja yleinen tilanne ovat parantaneet merkittävästi ja päivittäiset tartunnat ovat selvästi laskussa, niin seutukunnassamme kuin koko Suomessa. Voinemme siis varovaisesti olla toiveikkaita yhteiskuntamme asteittaisesta normalisoinnista. Kaiken takana kummittelee silti iso epätietoisuus tulevaisuudestamme, jota ei varmasti kukaan osaa oikein ennustaa, mutta varmaa on vain se, että jokin uusi aikakausi ihmiskunnan historiassa on todennäköisesti alkamassa. Heittäytykäämme siis tämän uuden aikakauden mahdollisuuksiin ja haasteisiin ja otetaan niistä seutukunnassamme ja Lappajärvellä kaikki irti.

Lappajärvi ja koko seutukunta on saanut paistatella positiivisen ja maailmanlaajuisen julkisuuden valokeilassa. Miljoonat ja miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat nähneet Lappajärven nimen ja kuvan kauniista alueestamme. Tämän maailman suurimman jääkarusellin tuoma julkisuus on ollut ennennäkemätöntä ja ennennäkemätöntä on ollut myös sen laajuus ja kiinnostavuus, vaikka emme voineet koronarajoituksien takia tehdä siitä sellaista kansanjuhlaa ja yrityksiä tukevaa tapahtumaa kuin olisimme halunneet. Tämä julkisuus ja positiivisuus ei kuitenkaan itsestään kanna, vaan meidän tulee nyt jalostaa se Lappajärveä ja koko aluettamme tukevaksi kokonaisuudeksi, palvelemaan alueemme ihmisiä ja yrittäjyyttä koko voimallaan. Köyhän on oltava luova, ja nyt sen luovuuden hedelmänä mentiin markalla miljoonanäkyvyyksiin, mutta ilman jatkojalostamista saamamme näkyvyys ja hyödyt eivät konkretisoidu, ja tämä jos joku vaatii myös kovaa työtä, yhteistyötä ja koko alueemme puhaltamista yhteisten päämäärien eteen.

Tämä positiivinen sarja alueemme tunnettuuden lisäämiseksi saanee jo vappuna jatkoa, jolloin tarkoituksenamme on allekirjoittaneen, Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivusen, Vimpelin kunnanjohtajan Sam Leijonanmielen ja keksijä Janne Käpylehdon kanssa suorittaa mielenkiintoinen matka Lappajärven halki. Hanke on kuitenkin hyvin haasteellinen, jonka lopputulemaa on tässä kohtaa vielä hyvin vaikeaa arvioida, mutta suunnitelmissa on plan A, plan B ja plan C. Tempausta tärkeämpää on Lappajärven ja seutumme määrätietoinen ja uutiskynnyksiä ylittävä positiivinen julkisuus kansallisesti ja kansainvälisesti.

Siihen meillä on nyt erityisen hyvä pohja. Me jaamme yhteisen päämäärän elinvoimaistuvasta seutukunnasta, joka katsoo ennakkoluulottomasti uuden ajan kynnyksellä. Kuntiemme välit ovat parhaimmat miesmuistiin. Meillä on osaamista, meillä on voimaa ja meillä on periksiantamattomuutta elinvoimaistua ja nostaa Lappajärvi ja koko alueemme selviytyjien ja voittajien kovaan, mutta harvalukuiseen joukkoon. Me olemme päättäneet yksinkertaisesti selvitä tässä koronan kurjistamassa maailmassa ja nostaa alueemme sinne minne se kuuluukin. Ja perästä kuuluukin, sillä alueen ja Lappajärven positiiviset hankkeet ja projektit eivät ole kauniita sanoja tai tyhjää puhetta, vaan niitä viedään määrätietoisesti eteenpäin.

Tämä kunnianhimoinen hanke ja päämäärää tarvitsee meistä jokaista. Meidän tulee nyt viimein unohtaa menneisyyden painolastit tai ennusteiden uuvuttamat skenaariot ja kääntää katseemme tämän uuden ajan mahdollisuuksiin. Me määritämme alueemme tulevaisuuden, eikä kukaan muu.

Me teemme alueestamme menestystarinan tai onnellisen lopun, eikä kukaan muu. Me kuntana ja me kuntina lopulta määritämme oman veto ja pito voimamme eikä kukaan muu.

Lappajärvi kuntana katsoo valoisasti tulevaisuuteen. Verrattain pienenä kuntana me kuitenkin suunnittelemme ja viemme isojakin investointihankkeita määrätietoisesti ja ennakkoluulottomasti eteenpäin. Lappajärvi haluaa osoittaa, että alueemme omaleimaisuus ja geologinen perimä, nähdään ja tullaan näkemään isona mahdollisuutena kunnallemme selviytyä voittajana tässä armottomassa kamppailussa koko kuntasektorilla. Lappajärvi tekee ja tulee jatkossakin tekemään kovaa työtä koko kunnan ja koko seutukunnan elinvoimaistamisen eteen, josta Unescon Geopark-hanke yhtenä esimerkkinä on osoitus määrätietoisesta ja valtavasta kokonaisuudesta. Tämä iso raami Lappajärven ja koko seutukunnan ympärillä voidaan nähdä kehyksenä, joka kätkee sisäänsä sykkivän sydämen, joka tarjoaa meille kunnille huikean mahdollisuuden kehittää kuntiamme saman sateenvarjon alla yhdessä, mutta myös tietenkin omina kuntina, kukin kunta omia itselleen katsomia päämääriä ja tavoitteita kulkien. Lappajärvellä tämä kehitystyö on otettu nyt hyvin tosissaan ja maistiaisia tästä uudesta elinvoimaistumisestamme tullaan tarjoilemaan jo tämän kevään myötä. Toimintamme kehittäminen ja kuntalaisten palveleminen on aina keskiössä ja tulee olemaan jatkossakin.

Tätä kaikkea tukemaan olemme perustaneet Lappajärven kunnan markkinointi teamin, jonka tarkoituksena on nostaa rakkaan kuntamme tietoisuutta merkittävästi ja tuoda esille alueemme mahdollisuudet asumiseen ja monenlaiseen yrittäjyyteen, sekä matkailuun. Tähän isoon kokonaisuuteen kuuluu, kuntamme imagon järjestelmällinen kohentaminen, joka tarkoittaa kunnan kotisivujen järjestelmällistä uudelleen päivittämistä vastaamaan saavutettavuutta ja vaatimuksia, sekä houkuttelevuutta. Lisäksi tarkoituksemme on uudistaa kunnan slogan ja logo palvelemaan iso kokonaisuutta ja Lappajärven uutta entistä parempaa ja tunnistettavaa imagoa ja brändiä.

Avoin kilpailu kunnan sloganista saatiin myös valittua ja slogan sekä uusi ilme logoineen ja sivustoineen tullaan valjastamaan uutena piristysruiskeena kuntamme imagon kohottamisessa. Tämä kuntamme uudistus kertoo geologisen perimämme ainutlaatuisuudesta, kuin siitä, että meissä on voimaa, vetoa ja pitoa. Tähän uuteen kokonaisuuteen kuuluu siis koko asteittainen kunnan yleisilmeen kohottaminen ja arvokkaiden ominaispiirteidemme korostaminen. Kun slogan ja graafinen ilme saadaan uudistettua, Lappajärven kunnan tievarsimainokset tullaan myös päivittämään Lappajärven kunnan vision ja mission, elinvoiman ja tahtotilan osoittamiseksi.

Lappajärven kunta on nyt myös aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, joten toivoisin sinutkin mukana tässä aallonharjassa, eli seuraa meitä ja pysy vauhdissamme mukana!!!

Aurinkoista kevättä kaikille toivoen,

Yhdessä, yhteistyöllä ja periksiantamattomuudella.

Sami Alasara

Kunnanjohtaja

 

Lappajärvi

Scroll to Top