Syksyinen tervehdys

artikkelikuva kunnanjohtajan tervehdys

Syksyinen tervehdys Lappajärveltä

 

Syksykausi on pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin, niin meillä Lappajärvellä kuin koko seutukunnassa. Luonto ja ihmiset ovat päässeet nauttimaan upeasta kesästä koko loistossaan. Aurinko paistaa vielä tätä kirjoittaessa, mutta täällä kunnassa vauhti sen kun vain kiihtyy.

Voin ilokseni todeta, että Lappajärven kesä on pitkän tauon jälkeen ollut täynnä elämää ja tapahtumia. Koronaa emme ole kuitenkaan vielä selättäneet, ja Etelä-Pohjanmaa on valitettavasti siirtynyt ensimmäisen kerran leviämisvaiheeseen, mutta vallitseva tilanne ja massiivinen rokotusoperaatio ovat mahdollistaneet meille uutta toivon ja tekemisen aikakautta. Rokotuskattavuutemme on kuitenkin maamme alhaisinta tasoa, joten tämä pitäisi saada alueellamme nyt vahvemmin nousemaan.

Tämä toivon ja tekemisen aikakausi määrittää, miten ja minkälaiseksi me Lappajärven ja koko seutukuntamme tulevaisuuden luomme. Meillä on täysi mahdollisuus hyödyntää valtava potentiaalimme tai jumittua menneisiin.

Olemme juuri saaneet kevään 2021 kunnallisvaalit päätökseen ja uudet valtuutetut ovat päässeet myös töihinsä ja viemään yhdessä Lappajärveä ja koko seutukuntaa eteenpäin. Toivonkin, että yhteistyö valtuutettujen kanssa yli kuntarajojen toimii hedelmällisesti ja rakentavasti, sekä aina eteenpäin katsoen. Isot onnittelut kaikille valituille vielä kertaalleen.

Lappajärvi heräsi todenteolla kesään. Lukemattomat tapahtumat, kesäkuntalaiset, lomailijat ja läpikulkijat vilkastuttivat kuntamme moninkertaiseksi. Sitä on aina ilo katsella.

Perinteiset Lappajärven markkinat saatiin järjestettyä tänä kesänä. Tämä kesän kohokohta kokosi jälleen Lappajärveläiset ja kesäasukkaat sekä ison joukon seutukuntalaisia yhteen, tapaamaan ja kokemaan pitkästä aikaa. Samana päivänä julkaisimme Lappajärven kirkossa pienen palan todellista historiaa Johann Sebastian Bachin sävelin.  Satojavuosia vanha Lappajärven kirkon paanu on nyt saanut arvoisensa paikan kirkon seinältä.

Täällä Euroopan suurimmalla kraatterijärvellä tapahtui myös paljon muuta. Heinäkuun lopussa Lappajärvellä kilpailtiin vetouistelun SM-kilpailuissa, johon Lappajärvi tarjosi aivan erinomaiset puitteet.

Kesäteatteri potkaistiin myös käyntiin ja mielikseni olen kuullut, että väkeä on piisannu oikein kiitettävästi, ilmoista puhumattakaan. Legendaariset Halkosaaren tanssit pääsivät myös kesän mittaan käyntiin ja lavat täyttyivät sadoista tanssioista. Vihreä kultamme, golf, tarjosi ja tarjoaa yhä myös henkeäsalpaavat puitteet lajin harrastelijalle ja kokeilijalle. Koko alueemme pursuaa harrastusmahdollisuuksia, aina uinnista tennikseen ja ulkosaleista auringonottoon tai veneristeilyihin ja saunalauttoihin. Reittiverkostomme tarjoaa upeat puitteet niin kävelyyn, samoiluun, pyöräilyyn, veneilyyn, kalastukseen, pesäpalloiluun, geologiseen perimään tai vaikka ihan vaan oleiluun meidän upeissa majoitusvaihtoehdoissa: hotellissa, majataloissa, mökeissä, tai chaletseissa.  Eli mitä täältä ei löydy, sitä tuskin on edes olemassa, joten viihdy ja koe Lappajärven kesä, koska samanlaista et voi kokea missään muualla.

Kesän jälkeen meillä on myös elämää, johon Lappajärvi tarjoaa hyvän elämän ja elämysten mahdollisuudet. Täällä kunnassa valmistaudumme jo kuumeisesti kiireelliseen syksyyn, joka tarjoaakin mikstuuran vailla vertaa. Investointihankkeemme, miljoonien liikuntahalli viimeisimpänä, kertoo halustamme elinvoimaistumiseen; pitovoimaan ja vetovoimaan. Nykälänniemen kunnianhimoiset suunnitelmat saunamaailmoineen ja koko Nykälänniemen kehittäminen (ensiesittely on 23.9 Aquarius Inn saunalla),  Kyrönsaaren silta suunnitelmat, luontokäytävät jne. pohjustavat haluamme tulevaisuuden loma-asuntomessuihin ja varteenotettavaksi turismin sekä lomailun ympärivuotiseksi keskukseksi. Tästä kaikesta kertoo myös seutukuntiemme erittäin lämpimät välit ja yhteiset kunnianhimoiset Geopark suunnitelmat, jotka konkretisoituvat lähitulevaisuudessa. Jatkoa tulee myös saamaan erittäin positiivista julkisuutta saaneet tempauksemme ja yhteiset isot suunnitelmat koko alueen saattamiseksi Suomen ja maailman tietoisuuteen.

Marssi tempauksemme ( The Mayor March ) on kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun yleisöäänestyksen kärjessä muita isoja kuntia ja kaupunkeja vastaan, mutta lisää tykkäyksiä tarvitaan, eli käy TYKKÄÄMÄSSÄ ja siivitä meidät yleisöäänestyksen voittoon. Varsinainen raadin valitsema voittaja valitaan Helsingin kuntamarkkinoilla 15.9.

 

Haluan näiden sanojen siivittämänä toivottaa teille kaikille oikein upeaa ja kaunista syksyä!

 

Kunnanjohtaja

Lappajärvi

Sami Alasara

Vieritä ylös