Lappajärvi sai uuden logon, graafisen ilmeen ja sloganin!

Järviseudun Sanomien lehtijuttu aiheesta – julkaistu 24.6.2021!

LAPPAJÄRVI kunnan ilmeuudistus on valmistunut. Elinvoimalautakunnassa syksyllä 2020 alkaneen kuntamarkkinoinnin kehittämisprojektin tuloksena
Lappajärven kunta on saanut uuden ilmeen, joka sisältää uuden logon, graafisen ohjeiston sekä sloganin.

Logon ja graafisen ohjeiston suunnittelusta vastasi mainostoimisto Riima Oy.  

–Logon visuaalisuus ja tarinallisuus tuntuivat heti omalta ja paikkakuntaan sopivalta, hehkuttaa Lappajärven kunnan elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Maarit Ahola.  

Selkeät värit sekä alueeseen ja Lappajärven syntyyn liitettävä vahva symboliikka tulevat logossa hyvin esiin. Tunnuksen muotokieli ja symboliikka kertovat historiasta, kraatterijärven synnystä ja järven rannalle kehittyvästä kunnasta. Ne linkittyvät myös modernilla tavalla nykypäivään, raikkaaseen luontoon ja puhtauteen, yhteisöllisyydestä kumpuavaan tahtotilaan, toisensa kunnioittamiseen sekä kehitykseen ja kasvuun. 

SLOGANISTA järjestettiin kilpailu, jonka voittaja Esko Pennanen palkittiin elinvoimalautakunnan kokouksessa 15.6.2021. Toinen toistaan parempia sloganehdotuksia tuli kaikkiaan yli kaksi sataa.  

–Pala taivasta -slogan puhuttelee monimerkityksellisyydellään. Lappajärvi on muodostunut meteorin iskusta eli pala taivasta on muovannut järven ja sen alueen. Tämän lisäksi toivomme, että ihmiset voivat kokea Lappajärvellä oman palansa taivasta, kertoo Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara

OSANA ilmeuudistusta lanseerataan myös kunnan uudet verkkosivut.  

–Uudet kotisivumme ovat huomattava parannus kunnan viestintään. Älykkäiden hakuominaisuuksien, mobiiliresponsiivisuuden sekä hakukoneoptimointia ja saavutettavuutta tukevan tekniikan ansiosta kuntalaiset löytävät tietoa entistä helpommin, kertoo Alasara.  

Verkkosivut on tuottanut Kotisivukulma Kauhavalta. 

Uusilla verkkosivuilla on huomioitu erilaisia tiedonhakijoita ja käyttäjäryhmiä.  

–Olemme halunneet rakentaa verkkosivut erilaisille käyttäjille sopiviksi palvelut edellä. Verkkosivujen sisältö voidaan esittää entistä luettavammassa ja kiinnostavammassa muodossa, mikä tukee tiedon löydettävyyttä, Alasara jatkaa.  

LAPPAJÄRVEN elinvoimalautakunta käynnisti uuden sloganin innoittamana kilpailun, jossa haetaan Lappajärvellä asuvien tai vierailevien kuvia, runoja ja videoita siitä, mikä on koettu PALA TAIVASTA. Kilpailu on voimassa 30.9. asti. Kolme parasta palkitaan ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi kolme tuotepalkintoa. Kilpailutöitä voi palauttaa Lappajärven kunnan Instagramissa ja Facebookissa tunnuksella #palataivasta tai lähettämällä osoitteeseen kunta@lappajarvi.fi otsikolla “Pala taivasta”.

 

Scroll to Top