Matkailu

Matkailua Euroopan suurimman Kraatterijärven rannalla

Lappajärven kunta on tunnettu ensisijaisesti järvestään, Pohjanmaan Helmestä ja Euroopan suurimmasta kraatterijärvestä. Monille Lappajärvi on nostalginen ja nykypäivänä palvelurikas ja aktiivinen lomakunta, ja sen rannoilla sijaitseekin yhteensä 1100 mökkiä ja vapaa-ajan asuntoa

Lappajärven Kesäteatteri, Kylpylä Kivitippu, Järviseudun Golf-seura ja monet kulttuuritapahtumat houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita viihtymään Lappajärvelle. Erityisesti Lappajärven kesä tarjoaa matkailijalle monenlaista koettavaa ja nähtävää, mutta elämyksiä ja palveluita on saatavilla ympärivuoden.

Tekemistä aktiiviliikkujille sekä luontoelämyksiä halajaville

Luonnosta ja liikkumisesta kokemuksia ja elämyksiä hakeville Lappajärvi tarjoaa monipuolisesti aktiviteetteja sekä mahdollisuuksia rauhoittumiseen. Järviseudun Golfseuran 18-väyläinen kenttä Nykälänniemessä kutsuu viheriöilleen pelaamaan. Kenttä koostuu kumpuilevan metsämaaston väylistä sekä puistomaisista väylistä veden äärellä. Oman erityismausteensa perinteiseen golfkenttään on se, että etu- ja takaysin välinen matka kuljetaan siipirataslautalla. Lappajärveltä löytyvät kentät myös frisbeegolfin, tenniksen ja beach volleyn pelaajille sekä monipuolisesti liikuntapaikkoja niin yksilö- kuin joukkueurheiluun. Voit myös kokeilla fatbike –pyöräilyä luontoreiteillä tai nauti vesiurheilusta kajakeilla, sup-laudoilla tai vauhdikkaampaa vedellä etenemistä vesijeteillä. Talvella Lappajärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet avantouintiin. Liikunnan lisäksi vapaa-ajalle voit valita ohjelmapalvelua muun muassa kalastusoppaan tai kirkkovenesoudun muodossa. Useat hyvin huolletut uimarannat palvelevat kesäisin perheitä ja lomalaisia.

Perheen kesken

Ulkoilua rakastavalle on tarjolla erilaisia luontoreittejä ja käyntikohteita laavuineen upeissa maisemissa ja helppokulkuisissa maastoissa. Nykälänniemen miljöö Hotelli Kivitipun ympäristössä tarjoaa lapsiperheille hyvät puitteet lomailuun useine vapaa-ajan liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuuksineen. Lappajärven kraatterijärven ainutkertaisuus on esillä Hotelli Kivitipun yhteydessä sijaitsevassa meteoriittinäyttelyssä, jossa kävijä pääsee tutustumaan moniaistisesti eri kivilajeihin ja mineraaleihin. Näyttelyn yhteydessä voit lähteä myös virtuaalimatkalle asteroidivyöhykkeelle Virtuaalilasien ja selostuksen avulla koetaan matka kansainväliseltä avaruusasemalta Lappajärven kraatterin synnyttäneen meteoriitin lähtöpaikalle eli asteroidivyöhykkeelle Marsin ja Jupiterin väliin. Suurin osa 13,5-minuuttisesta materiaalista on aitoa Nasan videokuvaa. Useat lapsiystävälliset uimarannat palvelevat kesäisin perheitä ja matkailijoita. Talvisin Lappajärven jää mahdollistaa talviaktiviteetit hiihdosta ja luistelusta pilkkimiseen saakka.

Tule ja anna Lappajärven tuoda sinulle hyvä olo!

Majoitus

Majoitusta Lappajärveltä löytyy jokaisen makuun. Majoitusta on saatavilla korkealaatuisesta hotellista aina pienempään mummonmökkiin järven rannalla.

Kraatterijärven Geopark

Euroopan suurimpana kraatterijärvenä Lappajärvi ympäröivine seutuineen on geologisesti erittäin mielenkiintoinen kohde. Meteoriitin putoaminen muodosti törmäyskraatterin ja täysin omaleimaisen kivilajin kärnäiitin. Onpa Kraatterijärven reunamilta löydetty harvinaisia törmäystimanttejakin. Lappajärven kunta hakee yhdessä viiden muun alueen kunnan kanssa UNESCO:n Global Geopark –statusta Kraatterijärven Geoparkille.

Visit Kraatterijärvi

Kraatterijärven pinnan alle ja rannoille kätkeytyy tuhat tarinaa ja aarretta. Sen ympäriltä löytyy joukko ihmeellisiä yrityksiä, taivaallisia tuotteita ja palveluja. Ihmeellinen kraatterijärvi kutsuu sinut tutkimusmatkalle löytämään omat aarteesi ja viettämään lomaa vuoden ympäri.

Visit Lakeus

Lappajärven kunta on yksi matkailun alueorganisaatio Visit Lakeuden osakaskunnista. Tutustu Visit Lakeuden tarjontaan, reitistöihin ja kohteisiin.

Kesäasukkaan tietopaketti

Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli tarjoavat Kraatterijärven alueen kesäasukkaille kohdennettua tietoa alueen palveluista ja tapahtumista. Kuntien toimialat ylittävällä kumppanuudella haluamme tehdä alueesta vielä viihtyisämmän vapaa-aika-, ja kesäasukkaille. Haluamme kehittää palveluita yhdessä kanssanne, tehdään Kraatterijärven alueesta hyvä paikka viihtyä kesäasukkaana, olette tärkeä osa meitä! Tule ja anna Lappajärven tuoda sinulle hyvä olo!

Vieritä ylös