Ajankohtaista koronatilanteesta Järvi-Pohjanmaan alueella – päivitetty 24.10.2021 klo 17.00

artikkelikuva ajankohtaista

Päivitetty 24.10.2021 klo 17.00

Lappajärven kouluilla on todettu useampi koronatartunta ja perusturvalautakunta on kokouksessaan 24.10.2021 § 87 päättänyt sulkea Lappajärven yhteiskoulun ja lukion tilat tartuntatautilain 58 §:n nojalla 25.-31.10.2021 väliseksi ajaksi.

Tämän päätöksen myötä Lappajärven kunta tulee järjestämään Lappajärven yhteiskoulun luokkien 4.-9. ja lukion opetuksen etäopetuksena viikolla 43. Perusopetuslaki ei mahdollista esiopetuksen, vuosiluokkien 1-3, erityisen tuen päätöksen saaneiden, pidennetyn oppivelvollisuuden ja perusopetuksen valmistavan opetuksen oppilaiden opetuksen järjestämistä etäopetuksena. Tästä syystä edellä mainituilla oppilailla opetus järjestetään ensi viikolla lähiopetuksena. Koulu tiedottaa oppilaita ja vanhempia Wilma-järjestelmän kautta tarkemmin opetusjärjestelyistä. Länsirannan ja Rantakankaan koulut toimivat normaalisti. Koronatilanteesta tiedottamista voit seurata artikkelin alla löytyvästä linkistä Järvi-Pohjanmaan ajankohtaista koronatilanteesta tiedotteista.

Lappajärven kunnassa ovat voimassa myös seuraavat rajoitukset ja suositukset 31.10.2021 saakka:

  • Annetaan vahva suositus, että ei vierailla asumispalveluyksiköissä tai akuuttiosastolla.
  • Yksityistilaisuuksia ei suositella järjestättäväksi ollenkaan.
  • Lasten ja nuorten ryhmissä tapahtuva kerho- ja harrastustoiminta keskeytetään. Suositellaan myös, että lappajärveläisiä lapsia ja nuoria ei viedä harrastuksiin muille paikkakunnille.
  • Nuorisotilat suljetaan.
  • Kunnantalon ovet suljetaan.
  • Kirjastossa ei palvella hyllyjen välissä.

Alueella leviävä koronavirus tarttuu hyvin herkästi. Etenkin Lappajärvellä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta kaikissa sosiaalisissa kontakteissa.  Maskisuositus on koko alueella ja kaikissa julkisissa tiloissa. Lappajärvellä kannattaa olla erityisen huolellinen ja noudattaa vallitsevia valtakunnallisia sekä alueellisia suosituksia, jotta kykenemme välttämään viruksen hallitsemattoman leviämisen. Lisätietoja asiasta vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila 0406701501, jaakko.anttila@jarvi-pohjanmaa.fi.

Järvi-Pohjanmaan ajankohtaista koronatilanteesta tiedottamista voit seurata oheisesta linkistä: Lappajärven sekä Järvi-Pohjanmaan alueen koronatilanne – ajankohtaista tietoa tilanteesta

Vieritä ylös