Lappajärven kunnan liikuntahallirakentaminen on käynnistynyt, rakennus valmistuu elokuun 2022 loppuun mennessä

Lappajärven kunnan liikuntahallirakentaminen on käynnistynyt, rakennus valmistuu elokuun 2022 loppuun mennessä

Liikuntapaikkarakentamisen taustaa lyhyesti:

Lappajärven keskustan alueelta on poistunut käytöstä kaksi koulua sekä näiden yhteydessä olevat liikuntasalit sisäilmaongelmien vuoksi toinen keväällä 2017 ja toinen syksyllä 2018. Koulujen liikuntasalien käyttökielloilla ja purkamisella on ollut negatiivinen vaikutus liikkumisen ja liikunnan mahdollistamiseen Lappajärven kunnassa. Valtion kunnille osoittaman liikuntalain pykälien 2, 3 ja 5 mukaisen tavoitteen toteuttaminen on erittäin vaikeaa ja lähes mahdotonta.

Lappajärven keskustan vaikutusalueella asuu 2/3 osaa noin 3000 asukkaasta. Keskustan alueella on tällä hetkellä käytössä vain yksi pieni liikuntasali 26 metriä x 13 metriä (338 m²), jota käyttävät perusopetus, toisen asteen oppilaitokset (lukio, Jami ja Sedu) sekä kansalaisopisto, yhdistykset ja järjestöt. Sali ei sovellu kaikkien tarpeisiin eikä sali täytä liikuntalajien vaadittuja standardeja, lisäksi vuoroja ei riitä kaikille käyttäjille iltaisin ja viikonloppuisin eikä pieni sali mahdollista kaikkia liikuntamuotoja. Kunta maksaa vuokratilasta vuosittaista 28 000 € arvoista käyttömaksua. Lappajärven kunta kykenee tulevaisuudessa kohdentamaan talouden kiinteitä kuluja järkevämmin uudisrakennuksen valmistumisen myötä.

Lappajärven kunta on toteuttanut vuonna 2018 kiinteistöstrategian, jonka laatijana on ollut WSP Finland Oy. Raportissa koulun liikuntasalin aputiloineen noin 900 brm2 kustannusarvioksi arvioitiin noin 2 miljoonaa euroa. Koulun tarpeisiin mitoitettu liikuntasali ei ole järkevin vaihtoehto toteuttaa rakentamista, sillä paikkakuntamme tarveanalyysissä täytyy huomioida muu tehokas tilojen käyttö ja käytettävyys. Lappajärven kunta päätti kuntastrategian mukaisesti käynnistää erillishankkeen rakentamisesta ja päätti hakea valtionapua liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen investointihankkeelle. Liikuntahallin sijoituspaikka on kaavoitettu koulukeskuksen sekä urheilukentän välisen hiekkakentän kohdalle osoitteeseen Nissintie 47.

Liikuntahallin sisältö:

Lappajärven kunnan tuleva liikuntahalli on kooltaan 63 m x 29 m x 7 m – 10 m vapaa käyttökorkeus pelialueilla (1 898 m2 huoneistoala ja 1 950 m2 kerrosala). Hallin huonetilajako sisältää:

1. 1 056 m² kokoinen tila pallopeleihin ja muuhun yleisliikuntaan tarkoitetun standardit täyttävän liikuntatila. Tilassa salibandykenttä, futsalkenttä, koripallokenttä, 4 lentopallokenttää, 4 sulkapallokenttää, tenniskenttä, kouluvoimistelulle tarkoitetun välineistö sekä kääntyvät puolapuupeilit. Tila on jaettavissa kolmeen osaan väliverhomekanismeilla. Tilassa säilytysratkaisuna mm. maalihissit 2 kpl.

2. 240 m² kokoinen tila, joka sopii pinnoitteiltaan sekä kiinteiltä verhomekanismeiltaan pesäpallon ja golfin lyöntiharjoitteluun, sekä kiinteällä pressumekanismiltään soveltavilla välineillä suoritettaviin yleisurheilulajiheittoihin.

3. 315 m² regupol pinnotteinen tila, juoksusuora 63 m, kannellinen pituushyppypaikka yleisurheilun toteuttamiseen sekä muuhun soveltavaan harjoitteluun. Tilassa myös heittoseinä kuntopalloille.

4. noin 216 m² tuloaula, pukutilat (2kpl) suihkuineen, 3 esteetöntä wc:tä, 2 yleistä wc:tä, välinevarasto (väestönsuojatila), siivouskomeron.

5. noin 216 m² ylätasanne, tekninen tila, opettajanhuone, 1 yleinen wc, katsomotasanne, tilohin kulku esteetöttämisti henkilöhissillä, minikeittiö, tilaa voidaan käyttää kahviona ja katsomotilana.

Rakentamishankkeen talouden tunnusluvut:

Lappajärven Kunnanhallitus päätti hyväksyä kokouksessaan 24.5.2021 halvimman urakkatarjouksen, Jake Rakennus Bygg Oy:n 2.795.000,00 euroa. Samassa kokouksessa Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää 350.000 euron lisämäärärahan liikuntahallin rakentamishanketta varten. Kunnanvaltuusto hyväksyi Kunnanhallituksen esityksen kokouksessaan 31.5.2021. Opetus- ja Kulttuuriministeriö myönsi rakentamishankkeelle liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen investointiavustuksen toukokuussa 2021, avustuksen suuruus rakentamishankkeelle on 750 000 €. Kunnan omarahoitusosuus investoinnille on kokonaisuudessaan 2 200 000 €.

Lisätietoja asiasta antavat:

Tekninen johtaja Anne Övermark, anne.overmark@lappajarvi.fi, 044 36 99 505

Sivistysjohtaja Tarja Puro, tarja.puro@lappajarvi.fi, 044 36 99 221

Vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela, anssi.kuusela@lappajarvi.fi, 044 36 99 440

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Muita kirjoituksiamme

Ajankohtaista

Laskeutusallas-kosteikon rakentaminen Lappajärven Itäkylässä

Laskeutusallas-kosteikon rakentaminen Lappajärven Itäkylässä Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n hallinnoima VETO eli Vedet kuntoon ja tutuiksi -hanke vesien suojelu- ja kunnostushankeen osana ollaan suunnittelemassa Laskeutusallas-kosteikon …

Ajankohtaista

RAVITSEMUSTYÖNTEKIJÄN TOIMI

RAVITSEMISTYÖNTEKIJÄN TOIMI Ravitsemistyöntekijä (384345) :Tehtävänkuvaus: Ravitsemistyöntekijän (06RUO05B)tehtävät ovat ruokapalvelun ammattitason perustyötä. Siihen kuuluuateriatuotantoon osallistumisen, ruokasalityöskentelyn ja astiahuollon lisäksimyös ruoan valmistaminen. Tehtävässä edellytetään catering-alan perustutkintoatai muuta …

Ajankohtaista

Lappajärven uusi esite on valmistunut. Katso interaktiivinen esitteemme verkossa!

Lappajärven kunnan uusi esite on nyt julkaistu. Verkkosivuillamme on nähtävillä interaktiivinen esite, jonka avulla pystymme tuomaan Lappajärvestä nykyaikaisemman mielikuvan nykyisille ja tuleville asukkaillemme. Interaktiivisen version …

Vieritä ylös