Harrastustilojen käyttöä koskevat säännöt poikkeusaikana

artikkelikuva vapaa-aika

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalveluiden tiloihin tehdään Avin 4.1.2022 päätöksen mukaiset kirjalliset suunnitelmat siitä, miten tiloissa toteutetaan toimintaa.

Päätös on voimassa 7.1.-31.1.2022. Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Liikuntatiloihin Jami:n yksikön liikuntasaliin sekä paini-, judo- ja kuntosalille tulevat voimaan seuraavat suunnitelmat:

  • Yleisissä tiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä ja harjoittelutiloihin tullaan vain terveenä.
  • Liikuntasalin tiloihin vain harrastustoimintaan välttämättömät henkilöt (harjoitusryhmän jäsenet ja valmentajat). Lasten huoltajia tai muuta yleisöä ei ole paikalla vuoron aikana.
  • Vuorojen vaihdossa toiminnan järjestäjät huolehtivat, etteivät eri ryhmien toimijat oleile yhtä aikaa pukuhuoneissa.
  • Ryhmien vastaavat ohjeistavat harjoituksien alussa käsien puhdistamiseen, riittävän turvaetäisyyden ylläpitämiseen sekä muihin tartuntojen leviämistä ehkäiseviin toimenpiteisiin. Lisäksi toiminnan järjestäjä vastaa ja viestii omaa yhteisöään, että toiminta järjestetään vallitsevan ohjeistuksen mukaisesti.
  • Kuntosalilla vältettävä lähikontakteja esim. ohjaustilanteissa
  • Toiminnan järjestäjä sekä yksittäiset kuntosalikäyttäjät vastaavat, että liikunta välineistö pyyhitään desinfiointiaineella harjoittelun jälkeen. Tilanhallinnoija järjestää tarvittavat aineet sekä välineistön tiloille toimenpidettä varten.

Lappajärven kunnan nuorisotilat:

  • Lappajärven kunta toteuttaa Meidän tila -ohjauspalvelua poikkeustilanteessa poikkeusaikatauluilla, jotka rajoittavat tiloille osallistuvien nuorten määrää. Poikkeusaikataulut ovat voimassa toistaiseksi ja niistä on tiedotettu toiminnan järjestäjää sekä asiakkaita.
 

Tiedote koskien Avi:n 4.1. antamaa määräystä

Vieritä ylös