Alkuvuoden 2022 kunnanjohtajan terveiset

artikkelikuva kunnanjohtajan tervehdys

Mukavaa alkanutta vuotta 2022 kaikille!

Se onkin vierähtänyt jo varsin hyvään käyntiin täällä meillä kuntalassa. Tosin korona pandemia kurittaa meitä kaikkia nyt ennennäkemättömän kovaa, sillä päivittäiset tartunnat ylittävät ennätyksensä päivä toisensa perään. Tartunnanjäljitys ja testaus on pahasti ruuhkautunut, ja normaalikäytänteistä tapaa toimia ei voida enää samalla tavalla pitkään ylläpitää.

Näyttää vakavasti siltä, että korona saavuttaa meistä valtaosan lähiviikkojen aikana. Nyt onkin äärimmäisen tärkeää, että pyrimme välttämään kontakteja ja suojautumaan mahdollisimman hyvin, jotta voimme massiivisista sairastuneista huolimatta välttää terveydenhoitojärjestelmämme ylikuormittumisen tai jopa pahimmillaan romahtamisen. Nyt on jo selvää, että elektiivinen hoito lisää hoitovelkaamme, mutta uskon, että pahimman tautihuipun saavuttamisen jälkeen, yhteiskuntamme saadaan voimakkaaseen nousuun ja jälleenrakentamiseen vauhtiin.

Täällä Lappajärvellä pyörämme kuitenkin pyörii ja pitääkin pyöriä. Hallinnon pitää kaikissa tilanteissa toimia ja kuntalaisille on taattava peruspalvelunsa, vaikka sitä on jouduttukin monesti pandemian aikana eri keinoin rajoittamaan.

Yksi hyvin iso ja merkittävä asia on hyvinvointi alueista koostuva lähitulevaisuutemme. 21 hyvinvointi aluetta jakavat kaikkein suurimman kulu- ja menoerän kaikkine sote-ja pelastus palveluineen ja tehtävineen. Asiat tulevat nopeasti ja lopputulemaa meistä ei tiedä vielä kukaan. Asioissa on paljon kysymyksiä ja vielä vähemmän vastauksia, mutta varmaa on se, että sote-, ja pelastus muuttuu aikaisemmasta ainakin hallinnollisesti. Nyt onkin äärimmäisen tärkeää käydä ÄÄNESTÄMÄSSÄ alueemme ehdokasta!

Tärkeintä meillä Lappajärvellä ja koko seutukunnassa on valmistautua koronan jälkeiseen elämään. Sen muotoa meistä ei vielä kukaan tiedä, muuta kuin, että sen kanssa on opittava elämään ja eteenpäin on mentävä. Lappajärvi seuraa visioiden ja missioidensa tietä koko elämän kokoisena kuntana. Tämä ohjenuora on vahvana tekemisessämme, vaikka resurssit sanelevat vauhtimme tuon päämäärän toteuttamiseksi.

Haluan näiden sanojen siivittämä valaa uskoa huomiseen, koska meillä on ympärillämme hyvä team, virka,-ja luottamusmies pohja, jotka kaikki haluamme mennä vahvasti kuntana eteenpäin ja olla kehittämässä Lappajärveä tulevaisuuden elinvoimaiseksi, koko elämän kokoiseksi asuinkunnaksi

Voimaa kaikille talven koitoksiin, päivä on tänään jo pidempi kuin eilen,

-sami

Scroll to Top