Saavutettavuusseloste

Lappajärven kuntai pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden saavutettavuusdirektiivin edellyttämällä tavalla.

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.lappajarvi.fi verkkosivustoa.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Verkkosivustomme on päivitetty keväällä 2021 ja seloste on päivitetty 23.11.2021. Seloste perustuu toistaiseksi itsearvioon.

Vaatimustenmukaisuus

Verkkosivujen kehittämisessä on huomioitu WCAG 2.1 –kriteeristön vaatimukset, ja työtä saavutettavuuden eteen ja havaittujen epäkohtien korjaamiseksi tehdään jatkuvasti. Verkkosivujen käytettävyyttä, selkeyttä ja ymmärrettävyyttä kehitetään kaikenlaisille käyttäjille erilaisista toimintarajoitteista huolimatta tasavertaisuuden varmistamiseksi.

Verkkosivusto noudattaa pääosin saavutettavuusperiaatteiden WCAG 2.1 -ohjeistusta ja sen toteutumisessa on tavoiteltu AA-tasoa.

Ei-saavutettava sisältö

Lappajärven kunnan verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Kunnan kanssa asioimiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään uudistamaan saavutettaviksi lähitulevaisuuden aikana.

Sivustoa tarkastellaan jatkuvasti ja havaitut epäkohdat pyritään korjaamaan mahdollisimman pian epäkohdan tultua ilmi.

Palaute

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ehdotuksia Lappajärven kunnan verkkosivujen ja niiden saavutettavuuteen sekä mahdollisiin ongelmiin liittyen palautelomakkeen kautta.

Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta kunta(at)lappajarvi.fi.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna aina ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana tai lainkaan, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi

Vieritä ylös