Kunnanjohtajan sivu

kesäkuu 2019

On perjantai 14. kesäkuuta ja viimeinen varsinainen työpäiväni, ensi maanantaina sitten juodaan lähtökahvit, ja samana iltana Lappajärvi saanee uuden kunnanjohtajan.  Takana on yli 40 vuotta kunnallista työtä, mistä Lappajärvellä noin 34 vuotta ja siitä kunnanjohtajana  tasan seitsemän vuotta. En lähde tässä laajemmin uraani kertaamaan, sillä menneen viikon Järviseudun Sanomista Timo Ahvenniemen ansiokkaasta jutusta löytyy pääosa siitä, mikä siinä on kertomisen arvoista.

Jos kuitenkin mainitsisin joitakin omasta mielestäni tärkeimpiä asioita, joiden eteenpäin viemisessä olen omalta osaltani saanut olla näinä kuntajohtajavuosinani mukana, niin luettelossa olisi ainakin:
Veannettaren korjaus ja laivaliikenteen paluu, uusia asuntoja, Lappajärven yhteismetsä, vastaanottokeskus ja sen mahdollistama Kivitipun uusi tuleminen, meteoriittikeskus, Lintukodin ja erityisesti Joelinkodin rakennustöiden loppuunsaaminen, sotekiinteistöjen kaupat, Nissinlaiturin kunnostus,  Kyrönsaaren hankinta, uusi osuuskauppa, Lampakannevan luonnonsuojelualue, yhteiskoulun rakentaminen, Välijoen kanava, Geo Park, laajakaista koko kuntaan, ... Luetteloa voisi jatkaa aika pitkään, ja nuo listan viimeisimmät ovat vasta tulossa, joten kehittämistä riittää uudellekin johtajalle. Ja ehkä kaikkein tärkeimpänä pidän sitä, että kunnan talous on saatu vakaalle pohjalle ja taseessa on ylijäämäpuskuria.

Tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista ilman ammattimaisen ja osaavan kuntaorganisaation panosta, mistä kaikille työtovereille ansaitut kiitokset. Kuntalaisilta ja luottamushenkilöiden taholta olen saanut hienosti tukea myös silloin, kun asioista ei aina ole oltu yhtä mieltä. Ja ilman muuta ajattelen lämmöllä myös muita kuntajohtajia ja ja maakunnan hallintoväkeä, joiden kanssa tapaamisissa on usein löytynyt uusia ideoita ja tukea kehittämisajatuksille. Ja mainitsemisen ansaitsevat vielä monet, monet yritykset, yhteisöt ja muut sidosryhmät, joiden kanssa vuosien varrella on saatu paljon hyvää aikaan. Kiitollisin ja tyytyväisin mielin olen vaihtamassa vapaalle odottaen, mitähän mielenkiintoista elämä vielä voisi tuoda tullessaan.

Näillä ajatuksilla haluan toivottaa Lappajärven kunnalle, sen asukkaille ja kaikille sen parhaaksi toimiville tulevia aikoja varten voimia, siunauksia ja mitä parhaimpia onnistumisia kaikkien yhteiseksi hyväksi!

Tuomo Lehtiniemi
kunnanjohtaja 31.08.2019 saakka