Joulukuu 2012

Syksyn kiireet alkavat olla takanapäin. Taivasalla ollut Veannetar-laiva saatiin tänään Sop-Metallin halliin kuivamaan ja odottamaan kevään peruskorjausta. Veneelle on löytynyt laivuri ja sopimus viiden vuoden laivaliikenteestä on käytännössä valmis. Vuoden tauon jälkeen laiva on liikenteessä jälleen ensi kesänä, tosin uudella ilmeellä ja ehkä uudella nimellä.

Kunnalla on menossa mielenkiintoinen kehitysvaihe. Aivan tuntuu siltä, että Lappajärvellä on uusi nousu alkamassa. Nuoret perheet ovat rakentamassa omakotitaloja ja maaseutuasumisen arvot ovat yleensäkin yhteiskunnassa palaamassa niille kuuluvaan asemaan. Tähän tarpeeseen Lappajärvellä viihtyisine asuinalueineen ja järvineen on erinomaiset mahdollisuudet vastata. Kun vielä Mynkelinmäen kaavaa saadaan uusituksi niin, että sinne voi syntyä todellinen maalaiskylä tilavine tontteineen, karjasuojineen ja laidunalueineen, löytyy jokaiselle, myös pienimuotoiseen kotieläinten pitoon mieltyneille, sopivia kaavallisia asumisratkaisuja.

Kunta investoi ensi vuonna enemmän kuin koskaan. Noin 7 miljoonan euron investointipaketti sisältää rahoja mm uimahalliin, paloasemaan, vanhusten palvelutaloon, erityisryhmien asuntolaan ja kirjasto-/monitoimiautoon. Näiden  ja monien pienempien talousarvioon sisältyvien investointien pyrkimys on tehdä Lappajärvestä entistä parempi paikka asua.

Haluan toivottaa kaikille kuntalaisille, yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille riemullista Vapahtajan syntymäjuhlaa ja idearikasta ja mieluisia yllätyksiä täynnä olevaa vuotta 2013.