Ajankohtaista

näyttelyT

 

Kansallispuistoaiheisia valokuvia / Antti Kylmäkoski.

Lasivitriinissä Grapponia - lasiastioita / Marja-Liisa Pölönen. Järviseutu -seuran vitriinissä Etelä-Pohjanmaan kuntakivet.

Kirjastossa myynnissä (käteismaksulla)
Kirsti Loukolan Kiljukotka (20 €). Isonvihan aikaan liittyvä selviytymistarina 1700-luvun Pohjanmaalta.
"Hyvä tarina vei mukanaan ja jännite säilyi kirjan loppuun saakka. Kirjoittajan tyyli viehätti."
(Aino Alppinen, Järviseudun Sanomat 5.12.2017).Benjam Pöntisen Tähdenlennon kirja (42 €) ja Lappajärvi 150 v. kirja (15 €) sekä Lappajärvi -aiheisia postikortteja.

TAPAHTUMAT

Lappajärven omatoimikirjasto on käytettävissä.

Omatoimiajat: ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-18. Huom! Päivän ensimmäinen omatoimiasiakas voi poimia sanomalehdet harmaasta postilaatikosta kirjaston oven vierestä ja viedä sisälle kirjastoon. Rekisteröityminen omatoimiasiakkaaksi vaatii kirjastokortin, pin -koodin ja omatoimikirjaston käyttösääntöjen ja Eepos -kirjastojen käyttösääntöjen hyväksymisen. Kirjaston henkilökunta rekisteröi asiakkaan omatoimikirjaston käyttäjäksi.

  • KE 26.9 klo 17.30 Lukupiiri Kirjasiepot kokoontuu kirjastossa käsittelemään Minna Lindgrenin kirjaa Kuolema Ehtoolehdossa.
  • TO 27. 9. klo 18 Dekkarikirjailija Heleena Lönnroth vieraana.
  • Ke 3.10. klo 10 Metsän syli - vauvateatteriesitys / Draamapurkki. Kesto n. 30 min., vapaa pääsy. Esitys vie perheen pienimmät matkalle metsään, jossa tuuli humisee oksissa, sammalmätäs tuntuu pehmeältä jalkojen alla ja metsän eläimet kurkkivat puiden takaa. Esitys on suunnattu erityisesti alle 1 v.  lapsille. Esityksen tempo on rauhallinen eikä esitys sisällä kovia ääniä. Vauvat seuraavat esitystä oman aikuisen sylistä tai oman peiton päällä lattialla. Esityksen aikana saa ryömiä, nukkua, itkeä ja nauraa – olla ihan oma itsensä.

 

    • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona (1 - 3 lk)  tai Onni (4 - 6 lk) Orava lukupassi.

TIEDOTE  18.6.2018

HYVÄT ASIAKKAAT!

Tilannekatsausta omatoimikirjastohankkeen etenemisestä:

HOX! OMATOIMIKIRJASTO ON TOIMINNASSA to 14.6. klo 17.30.

1) Yleisövessa on valmis ja asiakkaiden käytettävissä. Se on yhteinen WC: INVA/M/N - huomioi siistit tavat, kiitos.

2) Omatoimikirjaston kameravalvontaan liittyvät videokameroiden asennukset on tehty Järvinetin toimesta.

3) Palautusluukku on siirretty eri paikkaan. Uusi palautusluukku on sijoitettu kirjaston ulko-oven vasemmalla puolella olevan ikkunan alle.

4) Omatoimikirjastojärjestelmän asennukset on tehty.

5 ) Omatoimikirjasto on käytettävissä.

 

 

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.