Ajankohtaista

näyttelyT

Marraskuun näyttelyssä: Kuvataideterapia koulumaailmassa / Regina Ketomäki. Näyttelyn avaus maanantaina 4.11. klo 17.30 (tarjoilu) - tervetuloa!

Lasivitriininäyttelyssä Heljä Liukko-Sunsdrömin keramiikkaa, mukana uniikkitöitä.

Muualla kirjastossa:

 • Pekka Töpöhäntä 80 v. teemaviikon satoa (0-2 lk/teemaviikon vetäjä opettaja Suvi Autio) - hellyttäviä kissoja esillä. Maailman kiltein kissa Pekka Töpöhäntä täyttää 80 vuotta.
 • Viikinkiaiheisia loitsuja ja riimuja / 5-6 luokat /(hanke "Villit viikingit Suomessa - tarua ja totta yhteistyössä Lappajärven ja Evijärven kirjastot ja kummankin kunnan 4h).

Tervetuloa! Näyttelyt ovat esillä marraskuun ajan.

MUUTA:

 • Tule kokeilemaan Taikalattiaa 5.11. - 11.11.2019 välisen ajan (peli pakataan pois kyllä ma 11.11. klo 11.30, viedään seuraavaan paikkaan).
  Taikalattia aktivoi ja innostaa liikkumaan sekä ratkaisemaan erilaisia tehtäviä, laite sopii kaiken ikäisille. HOX! Huomioi muut kirjastonkäyttäjät
  (...volyymitasot... ettei nupit kaakkoon...) Koululuokat voivat varata halutessaan vuoroja, mielellään pienryhmissä käynti. Varatkaa vuorot kirjastosta.

 

TAPAHTUMAT

 • Huom! Muutos omatoimikaan: jatkossa joka päivä ma - su klo 7 - 21 (Siv.ltk. 05.09.2019 § 40).
 • Keskiviikkona 27.11. klo 17.30 -19.00 Lukupiiri KirjaSiepot.
 • Maanantaina 4.11. klo 17.30 näyttelyn avaus (tarjoilu) Kuvataideterapia koulumaailmassa / Regina Ketomäki.
 • Torstaina 28.11. klo 18 Satutuokio - Hämäränhuntu / järj. Lappajärven 4H, srk ja kirjasto.

 

 

Kirjastossa myynnissä:

 • Lappajärvi -aiheista kirjallisuutta (pankkisiirrolla).
 • Kirsti Loukolan Kiljukotka (20 €). Isonvihan aikaan liittyvä selviytymistarina 1700-luvun Pohjanmaalta. "Hyvä tarina vei mukanaan ja jännite säilyi kirjan loppuun saakka. Kirjoittajan tyyli viehätti." (Aino Alppinen, Järviseudun Sanomat 5.12.2017).
 • Benjam Pöntisen Tähdenlennon kirja (42 €) ja Lappajärvi 150 v. kirja (15 €) sekä Lappajärvi -aiheisia postikortteja (käteismaksulla).
 • Kirjastosta lainattavissa kirjastokortilla frisbeegolf -kiekkosettejä sekä tennismailoja&-palloja.
 • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona (1 - 3 lk)  tai Onni (4 - 6 lk) Orava lukupassi.
 • Lappajärven omatoimikirjasto on käytettävissä. Omatoimiajat: ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-18. Huom! Päivän ensimmäinen omatoimiasiakas voi poimia sanomalehdet harmaasta postilaatikosta kirjaston oven vierestä ja viedä sisälle kirjastoon. Rekisteröityminen omatoimiasiakkaaksi vaatii kirjastokortin, pin -koodin ja omatoimikirjaston käyttösääntöjen ja Eepos -kirjastojen käyttösääntöjen hyväksymisen. Kirjaston henkilökunta rekisteröi asiakkaan omatoimikirjaston käyttäjäksi.

 

 

 

EEPOS -kirjastokimppa

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.