Ajankohtaista

näyttelyT

Maaliskuun näyttelyt:

Tervetuloa!

TAPAHTUMAT

Hyvät asiakkaat!

Kirjasto on suljettu 1.6.2020 asti, myös omatoimikirjasto on suljettu.

14.5. alkaen Lappajärven kunnankirjastossa on mahdollista lainata kirjoja arkipäivisin klo 9 - 15. (ns. take-away periaatteella seuraavasti:

. varaa haluamasi kirjat verkkokirjastossa osoiteessa: eepos.finna.fi tai
. lähetä kirjalista sähköpostilla osoitteeseen kirjasto@lappajarvi.fi
. tai soita kirjastoon puh.06-24125130 tai 044-3699663

Haemme kirjat valmiiksi varaushyllyyn. Varaa mukaasi kirjastokortti. Soita kun olet kirjaston ovelle, niin päästämme sinut sisään. Voit hakea kirjat ja lainata ne automaatilla.Pyydettäessä lainaamme kirjat sinulle valmiiksi.

Muista riittävä käsihygienia ja turvavälit.Asiakkaiden oleskelu kirjastossa on kielletty, joten omaehtoinen kirjojen valinta hyllystä ei ole mahdollista.
Kirjaston palautusluukku on käytössä.

Kirjastoauto ei kulje.

Kaikista muutoksista tiedotamme heti kun se on mahdollista.

 

 • PERUTTU! Kirjaston näyttelyt, tapahtumat ja muut tilaisuudet on peruttu 13.5.2020 saakka! Jatkosta ilmoitetaan myöhemmin.
 • Peruttu! Keskiviikkona 18.3.2020 klo 17.30-19.00 Lukupiiri Kirjasiepot kokoontuu.
 • HOX!
 • PERUTTU! Satusirkus-kiertue saapuu Lappajärven kunnankirjastoon maaliskuussa! 19.3. - 21.3.2020! Satusirkus -kiertue siirtyy eri ajankohtaan ja siitä tiedotetaan lähempänä.

 • Huom! Muutos omatoimikaan: jatkossa joka päivä ma - su klo 7 - 21 (Siv.ltk. 05.09.2019 § 40).

 

 

Kirjastossa myynnissä:

 • Lappajärvi -aiheista kirjallisuutta (pankkisiirrolla).
 • Kirsti Loukolan Kiljukotka (20 €). Isonvihan aikaan liittyvä selviytymistarina 1700-luvun Pohjanmaalta. "Hyvä tarina vei mukanaan ja jännite säilyi kirjan loppuun saakka. Kirjoittajan tyyli viehätti." (Aino Alppinen, Järviseudun Sanomat 5.12.2017).
 • Benjam Pöntisen Tähdenlennon kirja (42 €) ja Lappajärvi 150 v. kirja (15 €) sekä Lappajärvi -aiheisia postikortteja (käteismaksulla).
 • Kirjastosta lainattavissa kirjastokortilla frisbeegolf -kiekkosettejä sekä tennismailoja&-palloja.
 • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona (1 - 3 lk)  tai Onni (4 - 6 lk) Orava lukupassi.
 • Lappajärven omatoimikirjasto on käytettävissä. Omatoimiajat: ma--su klo 7 - 21 (Siv.ltk. 05.09.2019 § 40). Huom! Päivän ensimmäinen omatoimiasiakas voi poimia sanomalehdet harmaasta postilaatikosta kirjaston oven vierestä ja viedä sisälle kirjastoon. Rekisteröityminen omatoimiasiakkaaksi vaatii kirjastokortin, pin -koodin ja omatoimikirjaston käyttösääntöjen ja Eepos -kirjastojen käyttösääntöjen hyväksymisen. Kirjaston henkilökunta rekisteröi asiakkaan omatoimikirjaston käyttäjäksi.

 

 

EEPOS -kirjastokimppa

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.