Ajankohtaista

näyttelyT

Syyskuun näyttelyssä: Sielun maisema / Heleena Lönnroth. Avajaiset to 5.9 klo 17.30 karhvitarjoilu ja klo 18 näyttelyn avaus.

Lasivitriininäyttelyssä Muistoja meiltä ja muualta / Aila Lamminen.

Tervetuloa! Näyttelyt ovat esillä koko syyskuun ajan.

Hox!

Kirjastosta lainattavissa kirjastokortilla frisbeegolf -kiekkosettejä sekä tennismailoja&-palloja.

 

TAPAHTUMAT

 • La 21.9. klo 10.00 - 13.00. Lasten taidekurssi: Minun lemmikkini. Ikuistetaan oma rakas lemmikki eri tekniikoin. Työskennellään piirtäen ja maalaten. Materiaalit saa paikan päällä. Voit ottaa mukaan valokuvan lemmikistäsi. Tarjolla pientä välipalaa. Kurssi on suunnattu 7-12 vuotiaille. Teoksista kootaan näyttely Lappajärven kirjastoon lokakuun ajaksi. Yhteistyössä Lappajärven kirjasto. Ilmoittautuminen 13.9. mennessä.  
 • Ke 25.9. klo 17.30 -19.00 Lukupiiri KirjaSiepot.
 • To 26.9. klo 18 Satutuokio: Muumipeikon retket
 • Osallistu Lappajärven kirjaston lehtikyselyyn klikkaamalla linkkiä. Kysely auki 4.9.2019 klo 16.00 saakka.
  https://link.webropolsurveys.com/S/05800F70D31E0589

 

 

Kirjastossa myynnissä:

 • Lappajärvi -aiheista kirjallisuutta (pankkisiirrolla).
 • Kirsti Loukolan Kiljukotka (20 €). Isonvihan aikaan liittyvä selviytymistarina 1700-luvun Pohjanmaalta. "Hyvä tarina vei mukanaan ja jännite säilyi kirjan loppuun saakka. Kirjoittajan tyyli viehätti." (Aino Alppinen, Järviseudun Sanomat 5.12.2017).
 • Benjam Pöntisen Tähdenlennon kirja (42 €) ja Lappajärvi 150 v. kirja (15 €) sekä Lappajärvi -aiheisia postikortteja (käteismaksulla).

 • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona (1 - 3 lk)  tai Onni (4 - 6 lk) Orava lukupassi.
 • Lappajärven omatoimikirjasto on käytettävissä. Omatoimiajat: ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-18. Huom! Päivän ensimmäinen omatoimiasiakas voi poimia sanomalehdet harmaasta postilaatikosta kirjaston oven vierestä ja viedä sisälle kirjastoon. Rekisteröityminen omatoimiasiakkaaksi vaatii kirjastokortin, pin -koodin ja omatoimikirjaston käyttösääntöjen ja Eepos -kirjastojen käyttösääntöjen hyväksymisen. Kirjaston henkilökunta rekisteröi asiakkaan omatoimikirjaston käyttäjäksi.

 

 

 

EEPOS -kirjastokimppa

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.